abonneren

Firefox 3.6 wordt oriëntatiegevoelig

De komende versie van de Mozilla browser Firefox krijgt ondersteuning voor oriëntatie-informatie. Dit is vooral belangrijk voor mobiele apparaten, maar ook notebooks en tablets die beschikken over sensoren die beweging en oriëntatie registreren, kunnen er van profiteren.Zo kan de browser bijvoorbeeld het beeld horizontaal houden terwijl het apparaat beweegt. Handig bijvoorbeeld bij navigatietoepassingen. Ook voor spellen kan dit leuke toepassingen opleveren zoals bijvoorbeeld voor het bewegen van knikkers door een labyrint.
Vooral voor de mobiele browser op mobiele apparaten is dit een belangrijke gaming-feature. Zie ook het demonstratiefilmpje op deze Mozilla site.

De eerste bètaversies van Firefox 3.6 zullen binnenkort verschijnen en de definitieve versie wordt nog voor het eind van het jaar verwacht.

Bron: Cnet

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord