abonneren

Firefox 3.6 bèta met Windows 7 functionaliteit

De eerste bèta van Firefox 3.6 is uit en heeft als belangrijke zichtbare toevoeging drie functies voor Windows 7. Zo zijn er verbeterde previews voor de nieuwe Windows 7 taakbalk en de tabs.De taakbalk preview voor tabs geeft Firefox vergelijkbare functionaliteit met IE8. De Aero preview functie geeft nu een duidelijk voorbeeld van alle open tabs in Firefox en maakt zo een snelle keuze naar de juiste pagina mogelijk. Een nadeel is dat bij veel open tabs de previewplaatjes krimpen.

Ander nieuwe functies zijn geavanceerde bedieningsfuncties met Control + Tab, dat een voorbeeld van de open tabs oproept mits het er meer dan drie zijn. Een Shift + Control + Tab functie geeft de mogelijkheid te zoeken in open tabs.

Minder zichtbare verbeteringen ten opzichte van de pas in juni uitgekomen versie 3,5 zijn een verbeterde renderingengine, goed voor een hogere snelheid bij grafische toepassingen en dan vooral videoweergave. Ook is er een betere ondersteuning voor de nieuwste webstandaarden HTML5 en CSS3.

Het nadeel van deze nieuwe bèta is de incompatibiliteit met een heleboel plugins en add-ons. Deze versie daarom af te raden voor dagelijks gebruik voor wie gehecht is aan zijn add-ons.

Deze definitieve versie van de Firefox 3.6 browser zal naar verwachting nog voor het eind van dit jaar verschijnen.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: