abonneren

Firefox 3.5 nu beschikbaar

De langverwachte Versie 3.5 van de Mozilla internetbrowser Firefox is nu beschikbaar. Deze nieuwe versie is de grootste update sinds het lanceren van versie drie. Belangrijke wijzigingen zijn een snellere opbouw van de pagina's een grotere veiligheid en een compleet nieuwe javascript-engine. Ook nieuw zijn nieuwe technologieën als HTML5 video en audio functionaliteit zonder plugins, downloadable fonts en nieuwe layoutfunctionaliteit. Ook is zijn er nieuwe mogelijkheden om de privégegevens van de gebruiker beter te beschermen en automatisch te laten opruimen.

Volgens Mozilla is Firefox 3.5 de best presterende browser die Mozilla ooit uitgegeven heeft. Deze browser brengt een drastisch verbeterde JavaScript prestatie, een nieuwe privénavigeren modus, standaard ondersteuning voor open video en geluid en locatiebewust navigeren. De nieuwste versie van Firefox is meer dan twee keer sneller dan Firefox 3 en tien keer sneller dan Firefox 2 op complexe websites. Met de uitgebreide aanpassingen die in de code gebeurd zijn om de nieuwe technologieën te ondersteunen, is Firefox 3.5 de meest complete en moderne webbrowser geworden die uw webervaring zal verbeteren.

Omdat het een belangrijke release betreft, is deze versie van de oorspronkelijke 3.1 omgedoopt naar 3.5. Mozilla Firefox is de na de Internet Explorer de meest gebruikte browser met een marktaandeel van meer dan 20%.

Mozilla Firefox 3.5 is vanaf nu als gratis download beschikbaar voor Windows, Linux en Mac OS X op www.getfirefox.com. Het is ook beschikbaar in meer dan 70 talen op http://www.mozilla.com/en-US/firefox/all.html.

Aangepast op 1 juli 2009

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: