abonneren

Firefox 3.1 Beta 2 nu te downloaden

Mozilla heeft de tweede publieke betaversie van Firefox 3.1 uitgebracht. Firefox 3.1 heeft net als Google's Chrome-browser "private browsing". In deze modus bewaart de browser niet de browsegeschiedenis, cookies of andere sporen die verraden waar u die sessie bent geweest.Mozilla moest lang nadenken hoe het "private browsing" kon uitbeelden in een ikoon. Mozilla heeft gekozen voor een afbeelding van een carnavalsmasker. Waarschijnlijk moet het masker voorkomen dat de modus uitgelegd wordt als de "pornoknop".
Wanneer een gebruiker overgaat in de "private browsing"-modus krijgt hij de mogelijkheid om zijn huidige browsegeschiedenis op te schonen. Mogelijk wil een gebruiker ook eerdere sporen die hij heeft achtergelaten wissen wanneer hij kiest om verder in "private browsing"-modus te gaan.

Wanneer we Firefox 3.1 Beta 2 vergelijken met Firefox 3.0.4 zien we geen grote verschillen in snelheid. De Acid3-score is in Beta 2 wel verbeterd; van 89 procent naar 93 procent. Met de Acid3-test kan bepaald worden of de browser zich aan de laatste webstandaarden houdt zoals die zijn bepaald door de W3C en de ontwikkelgemeenschap. Vorige week scoorde de alfaversie van Opera 10 een perfecte score van 100 procent.

Er zit een kleine bug in Firefox 3.1 Beta 2. Wanneer de gebruiker de betaversie de eerste keer opstart dan controleert de browser op updates. De browser ziet dan Firefox 3.0.1 als de nieuwste versie en wil deze versie dan installeren over de betaversie heen.

Wij zijn benieuwd wat uw ervaringen zijn met Firefox 3.1 Beta 2 en wat u graag zou willen zien in toekomstige versies van de populaire browser.


Download: Firefox 3.1 Beta 2

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie