abonneren

Firefox 3.1 Alpha brengt spannende nieuwe features

Hoewel Firefox 3.0 nog maar pasgeleden uit is gebracht werken de ontwikkelaars bij Mozilla alweer hard aan de volgende versie. Een eerste alpha-versie van Firefox 3.1 laat zien welke nieuwe functionaliteit we kunnen verwachten voor het einde van 2008, wanneer de final uit moet komen.Firefox 3.1 Alpha (codenaam Shiretoko)bevat al een aantal indrukwekkende nieuwe functies. Zo is er een visuele tabblad-switcher, die kleine previews van de tabbladen laat zien à la Vista's 3d flip.
De volgorde van de tabs is veranderd naar een logischere indeling, namelijk die van de meest recent geopende tabs. Op deze manier werkt het switchen tussen tabbladen precies hetzelfde als tussen applicaties in Windows.

Ook wordt de 'awesome bar' aangepast: het is straks mogelijk te zoeken met wildcards (jokers) en er komen speciale karakters om het zoeken te beperken. Wie een asterisk typt krijgt alleen bookmarks te zien, wie een pound typt krijgt alleen webpaginatitels te zien zonder de url. Verder is Firefox uitgebreid met nieuwe css-opties en nieuwe html5-api's.

Firefox 3.1 Alpha is hier te downloaden -- uiteraard op eigen risico.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: