abonneren

Firefox 3.0 breekt record met 19% marktaandeel

Firefox 3.0 komt in het Guinness Book of World Records voor het meest gedownloadde programma ooit, maar dat is niet het enige wat Mozilla mag gaan vieren: Firefox is dankzij de enorme belangstelling ook een stuk populairder geworden en haalt nu een marktaandeel van 19 procent.Hoewel de meeste Firefox 3.0-gebruikers overstappers van Firefox 2.0 zijn en dus niets aan het marktaandeel veranderen, blijken er toch ook een hoop Internet Explorer-gebruikers nieuwsgierig geworden te zijn naar de nieuwe Mozilla-browser.
In mei haalde Firefox een marktaandeel van 18.4 procent, inmiddels staat het marktaandeel op 19 procent. Dit gaat ten koste van Internet Explorer, dat een daling van 0.7 procent ziet. De overige 0.1 procent gaat naar Safari en Opera, die ook een lichte stijging laten zien.

Het marktaandeel van 19 procent is een absoluut record voor Firefox. Inmiddels is Mozilla druk bezig met Firefox 3.1, waarvan het hoopt dat het tegen december gereed is.

Net Applications

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord