abonneren

Firefox 2.0 ingehaald door Internet Explorer 7

De strijd tussen Firefox en Internet Explorer is nog niet ten einde, maar het is wel duidelijk dat Microsoft flink wat vaart achter de ontwikkeling van zijn browser heeft gezet. Internet Explorer 7 moet binnen enkele weken gereed zijn. Firefox 2.0 is nog in het Release Candidate-proces.De strijd tussen Firefox en Internet Explorer 6 was nogal oneerlijk: Firefox had tabbed browsing, betere beveiliging en kende een extensiesysteem. Allemaal zaken waar Microsoft flink verzaakte.
Microsoft heeft geleerd van haar fouten en kaatst de bal terug naar Firefox met de introductie van Internet Explorer 7.

IE7 biedt tabbed browsing, een betere printengine, anti-phishing-technologie, rss-ondersteuning en een betere beveiliging. Slechts een pluginsysteem is nog niet te vinden bij IE7. De nieuwe browser moet nog voor het eind van de maand klaar zijn, en dan vervolgens via de Automatic Updates van Windows verspreid worden. Dat betekent dus dat IE7 razendsnel geadopteerd zal worden.

Firefox 2.0 bevindt zich op dit moment nog in Release Candidate 2-status. Release Candidate 3 wordt volgende week verwacht, de uiteindelijke 2.0-versie staat voor november gepland.

Bron: DailyTech

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: