abonneren

Financiële crisis? Ga lekker gamen!

We zitten middenin een recessie en moeten allemaal de broekriem aanhalen. Voor dure hobby's is steeds minder geld. Je zou denken dat er daarom ook minder games gespeeld gaan worden, maar dat is niet waar. Onderzoek van de gamesbladen Power Unlimited en [N]Gamer wijst namelijk uit dat het spelen van games een hele goedkope hobby is - zelfs nog goedkoper dan het lezen van een boek. Uit het onderzoek, waar meer dan 3000 bezoekers van Pu.nl aan deelnamen, blijkt dat deze gemiddeld 23,8 uur plezier hadden van een game.
Bij een gemiddelde prijs van 50 euro geeft dit een kostenplaatje van 2,10 euro per uur. Dit staat absoluut niet in verhouding tot een bioscoopbezoek (6,66 euro per uur) of het huren van een tennisbaan (10 euro per uur). De duurste vrijetijdsbesteding is een rondje karten, want daar ben je al snel 12 euro per twaalf minuten aan kwijt. Dit betekent zelfs een uurprijs van 60 euro!
1Gamen€ 2,10
2Lezen€ 2,27
3Uitgaan€ 6,25
4Bowlen€ 6,32
5Bioscoop€ 6,66
6Tennis€ 10
7Cabaretbezoek€ 13,33
8Popconcert€ 15
9Lasergame€ 20
10Karten€ 60

 

Al bovenstaande bedragen zijn de uurprijs per hobby.

Geschreven door: Annemarie Korevaar op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord