abonneren

Final Fantasy twintig jaar

Zet de feestmuts op en trek de taart maar uit de koelkast! Final Fantasy (FF) viert deze maand zijn twintigste verjaardag. De Japanse onwikkelaar Hironobu Sakaguchi redde met deze RPG twintig jaar geleden het softwarebedrijf Square. Wat hij destijds niet wist, is dat hij een zeer fanatieke schare fans zou krijgen. Het eerste deel van deze reeks kwam in 1987 uit voor de NES. Het spel verkocht tot grote verbazing van Square enorm goed en redde daarmee het bedrijf van de ondergang. Het enorme succes van FF is te danken aan het doordachte concept van Hironobu.
Hij zorgt voor een degelijke basis, namelijk een sterke verhaallijn, en voegt daar uitgediepte personages aan toe. De speler kan die naar wens aan passen met bijvoorbeeld diverse wapens. Vervolgens zorgen mooie achtergrondmuziek en prachtige graphics voor de nodige sfeer.

Hoewel het spel als een bom insloeg in Japan, duurde het nog enkele jaren voordat FF ook in Amerika en Europa aanhang kreeg. In 1991 wist deel IV van het spel op de SNES wel door te breken. Inmiddels wacht de fanclub op deel dertien die naar alle waarschijnlijkheid exclusief op de PS3 uitkomt.

Final Fantasy is vandaag de dag overigens veel meer dan alleen een spel. In de afgelopen jaren zijn er animatieseries, speelfilms en stripboeken verschenen die de intrigerende Final Fantasy-verhaallijn als basis gebruiken.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie