abonneren

Filmverhuur populairder dan filmdownloads

Een onderzoek van ABI Research wijst uit dat slechts vijf procent van de mensen die films via het internet kijken, deze films gekocht of gehuurd hebben. Het merendeel van de mensen vindt de computer niet het medium om volledige films op te kijken.De populariteit van YouTube is bewijs dat er wel degelijk een markt is voor kleine, korte films op de pc. Voor films wordt de pc echter nog steeds ingehaald door de ouderwetse tv en videoverhuur. Het onderzoek is gehouden onder 1725 proefpersonen ouder dan 18 jaar. Van al deze mensen kijkt 7 van de 10 wel eens korte videoclips.

Bijna de helft van alle ondervraagden (48%) verklaart nooit van plan te zijn te betalen voor filmdownloads. Deze mensen zijn tevreden met het huidige aanbod op internet en met de normale filmverhuur. Waarschijnlijk komt dit doordat consumenten erg bekend zijn met fysieke verhuur, de prijzen vaak lager liggen dan die van verhuur via internet en dat het downloaden van een film erg lang kan duren.

Digital Trends

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord