Films en tv-series opslaan in Popcorn Time

Popcorn Time is voornamelijk een dienst waarbij de films en tv-series worden verwijderd als je ze hebt bekeken. Maar met deze functie kun je de gedownloade films en series voorgoed bewaren.

Als je materiaal wil kijken in Popcorn Time, dan worden de bestanden direct als torrent gestreamd. Een klein nadeel: als je klaar bent met kijken en je sluit Popcorn Time af, dan ben je je film of programma kwijt. Gelukkig is daar wel wat aan te doen: ga naar de instellingen via het tandwieltje rechts bovenin. Onder het item Downloads vind je de locatie waar de video's worden opgeslagen, doorgaans is dat C:\<gebruiker>\Downloads\Popcorn Time\. Klik op de link Open Folder om deze map in de Verkenner te openen.

Als je een film hebt afgekeken, of deze is eerst helemaal binnengehaald nadat je hem bijvoorbeeld een kwartier op pauze hebt gezet, vind je het bestand in deze map terug. Je kunt er nu een back-up van maken door het videobestand te kopiëren of te verplaatsen naar een andere map of schijf, bijvoorbeeld een externe harde schijf of een NAS.

Als je altijd je films wilt bewaren, dan vink je de optie Clear cache folder on exit onderaan het instellingenvenster, uit. De bekeken films of programma's worden nu niet meer verwijderd als je Popcorn Time afsluit.

 

 

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Tips en Trucs, Algemeen

Tags: