abonneren

Filmrecensent ontslagen na reviewen gedownloade film

Ruim tien jaar lang schreef Roger Friedman filmrecensies voor de Amerikaanse site FoxNews.com. Maar nadat hij afgelopen donderdag een korte review had geschreven over de nog uit te komen film 'X-Men Origins: Wolverine' werd hij op staande voet ontslagen...Friedman had de film, zoals hij zelf in zijn - inmiddels van FoxNews.com verwijderde - review geschreven had, gedownload van internet. De film staat gepland voor 1 mei aanstaande, maar afgelopen donderdag werd een, volgens de makers niet volledige, versie gelekt naar internet.
Friedmans actie schoot in het verkeerde keelgat bij Rupert Murdoch - niet alleen de eigenaar van FoxNews.com, maar ook de eigenaar van filmstudio 20th Century Fox, die de bewuste film uitbrengt.

In een verklaring meldt moederbedrijf News Corporation juist fel gekant te zijn tegen piraterij en dat er voor iedere werknemer die zich hiermee inlaat een zero tolerance-beleid wordt gehanteerd. De FBI is inmiddels een onderzoek gestart om te achterhalen wie de film op internet heeft gezet.

Geschreven door: Annemarie Korevaar op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie