abonneren

Filmdownloaders voelen zich moderne Robin Hoods

Uit een onderzoek van de Solutions Research Group blijkt dat de gemiddelde Amerikaanse filmdownloader lak heeft aan de doelstellingen van de MPAA. Bijna 20 procent (32 miljoen) van alle Amerikaanse internetgebruikers heeft wel eens illegaal een film gedowload.
En 20 miljoen van hen heeft de afgelopen maand een film illegaal gedownload.

Niet verrassend is dat p2p-programma's het meeste gebruikt worden om films te downloaden. Uit het onderzoek blijkt dat de gemiddelde filmpiraat 29 jaar oud is, 16 films op zijn computer heeft staan en 63 procent is van het mannelijk geslacht.

Maar 40 procent van de respondenten vindt dat het downloaden van films een serieus misdrijf is. Ter vergelijking, 78 procent van hen vindt dat het stelen van een dvd uit een winkel wel een serieus misdrijf is. De reden voor dit verschil kan liggen in het feit dat door een film te downloaden je geen fysiek product in handen krijgt.

Kaan Yigit, directeur van de Solutions Research Group, denkt dat er een soort ‘Robin Hood'-effect aan de gang is. Veel downloaders vinden dat acteurs en studio's al rijk genoeg zijn en het interesseert ze dan ook niet dat door films illegaal te downloaden die stinkendrijke beroemdheden minder geld krijgen.

Volgens Kaan moeten filmstudio's snel met een goede downloaddienst komen waarmee internetters goedkoop en gemakkelijk films van een goede kwaliteit kunnen downloaden, anders zal filesharing de komende tijd alleen maar groeien.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord