abonneren

Filesharingdienst Rapidshare stopt ermee

De filesharing-site Rapidshare gaat offline. De site maakt bekend dat het onder druk van auteursrechtenorganisaties vanaf 31 maart niet meer gebruiken is. Op de site wordt veel media gehost, zoals films en muziek. Daar zit ook veel auteursrechtelijk beschermd materiaal bij. Rapidshare zou niet genoeg hebben gedaan dat materiaal van de site te verwijderen.
De site maakt zijn sluiting bekend op zijn website, zonder daar veel meer informatie over te geven.

Juridisch gevecht

Rapidshare was jaren verwikkeld in een hoop juridische gevechten met auteursrechtenclubs van over de hele wereld. Die zeiden dat de site het delen van illegale bestanden faciliteert. Dat is niet helemaal onwaar; uploaders van populaire illegale bestanden werden aanvankelijk zelfs beloond voor hun uploads.

Meer actie ondernemen

In 2013 oordeelde een rechter dat Rapidshare meer actie moest ondernemen om illegale content van zijn site af te halen. Daarvoor moesten de beheerders van de site ook actief op zoek naar fora en andere websites waar het materiaal werd aangeboden, maar dat kostte veel tijd en geld volgens de beheerders.

Gebruikers die hun data hebben opgeslagen bij Rapidshare wordt aangeraden die weg te halen en er een back-up van de maken. Vanaf 31 maart 2015 is de website niet meer te gebruiken.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: Filesharing, Rapidshare

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord