abonneren

Feedly (1.06)

Fanatiek Google Reader-gebruiker? Dan is de kans groot dat je verschillende applicaties hebt geprobeerd om de Google Reader-ervaring te optimaliseren, want alles goed en wel, maar de webinterface ziet er nou niet bepaald geweldig uit. Maar heb je je wel eens afgevraagd hoe Google Reader eruit zou zien als een interactief, digitaal magazine? Feedly maakt het mogelijk.

Log in met je Google Reader-account en je krijgt je feeds te zien in een strakke, minimalistische interface. Als je je feeds georganiseerd hebt in mappen, dan krijg je de titel van de map boven in beeld te zien, gevolgd door een zogenaamde headline post. Deze headline post laat je de titel, foto en een gedeelte van de tekst van de originele feed zien. Deze minimalistische interface ziet er goed uit en geeft het geheel inderdaad het ‘tijdschrift’-gevoel. Met een simpele swipe-beweging naar links draai je je virtuele bladzijde om en krijg je meer posts uit de map te zien. Je krijgt echter alleen de headline te zien, wil je het hele bericht lezen, dan tik je op de headline. Berichten kun je liken en saven, posten op Twitter, en delen via e-mail.

De bediening van Feedly is soms wat gevoelig, waardoor je met een onbedoelde tik soms ineens uit je artikel wordt gegooid. Ook is er geen landscape support, wat toch eigenlijk wel hoort bij een dergelijke applicatie. Hopelijk worden deze dingen in een komende update aangepakt. Zoek je een nieuwe, frisse manier om Google Reader te gebruiken, geef Feedly dan een kans. Het is snel, minimaal en ziet er stijlvol uit. Feedly is tijdelijk gratis, dus wees er snel bij.

iPhone: gratis

Meer apps voor Apple producten vind je op: iPhone&More.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Website, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie