abonneren

Februari recordmaand: 92 % ongewenste e-mail

Het was goed mis in februari: nog nooit kregen we zó veel vervelende mailtjes, aldus internetbeveiliger Cleanport. Niet alleen hadden we te kampen met een spampercentage van 91%, ook het aantal mails met virussen nam licht toe.
Virusmail was verantwoordelijk voor 1% van de totale mailstroom, waarmee het totale percentage ongewenste mail dus uitkwam op 92...

De verwachte daling van het aantal spamberichten na de traditioneel drukke spammaand december is uitgebleven. Terwijl in december 2006 het spampercentage rond 90% schommelde en er geen noemenswaardige virusactiviteit te meten was, bedroeg het spampercentage in januari 2007 eveneens 90%. De virusactiviteit begon in januari op te lopen en bleef net onder de één procent.

De twee laatste weekenden van februari 2007 werden er ook records gebroken. In het weekend van 17 en 18 februari lag het gemiddelde spampercentage op 94,5% en afgelopen weekend (24 en 25 februari) bedroeg het gemiddelde percentage maar liefst 96%! Overigens is het spampercentage in de weekenden altijd hoger: er wordt dan weinig zakelijke mail verstuurd, zodat het totale aantal mails afneemt. Omdat spammers niet aan weekend doen, worden er die dagen wel net zoveel spammails gestuurd - en dus vormt spam die dagen een (nog) groter deel van het totale aantal mails.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord