abonneren

FBI verliest 160 laptops in de laatste 44 maanden

De FBI is niet erg zuinig op zijn laptops: de laatste 44 maanden wist het federale overheidsbureau maar liefst 160 laptops kwijt te raken. Hoewel het aantal vermiste laptops afneemt, heeft de FBI geen idee of er risicovolle informatie op straat terechtgekomen is.Een onderzoek dat in 2002 wees uit dat de FBI gemiddeld 3.82 werkende wapens en 10.71 laptops per maand verloor.
Het nieuwe onderzoek dat zojuist afgerond is laten gelukkig betere cijfers zien: 1.09 werkende wapens en 2.64 laptops per maand worden nu als vermist opgegeven. Hoewel onderzoekers blij zijn met de dramatische afname, vragen ze zich nog steeds af hoe dit mogelijk is en welke procedures de FBI in deze gevallen hanteert. Helaas heeft de FBI géén idee welke van hun computers gevoelige gegevens bevatten en welke niet.

Ars Technica

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord