abonneren

FBI-operatie loopt uit op miljoenenfiasco

Sentinel is een grote flop. Deze FBI-operatie moest al het FBI-papierwerk digitaliseren en toegankelijk maken voor medewerkers. Helaas lijkt het op een duur fiasco uit te lopen: er is al $425 miljoen in het project gepompt en het project is nog steeds niet gereed.Naast het probleem dat het digitaliseren van alle FBI-files uit de gehele historie uiteraard een hoop geld kost, is er bij project Sentinel sprake van enorm mismanagement en een enorm slechte implementatie.
Dat het project in de soep lijkt te gaan lopen is wrang, want Sentinel is al het tweede project van de FBI met als doel al het papierwerk te digitaliseren. Het eerste project met codenaam VCF liep in 2005 compleet op de klippen; de geïnvesteerde $170 miljoen was zo goed als weggegooid geld.

De FBI krijgt vermoedelijk $100 miljoen om in 2007 met het Sentinel-programma door te gaan, maar het congres zet inmiddels zijn vraagtekens bij het project. De FBI zelf zegt dat $100 miljoen veel te weinig is en zegt nog eens $57 miljoen extra nodig te hebben voor het komende jaar. De FBI is vastberaden Sentinel door te zetten en het project in 2009 afgerond te hebben.

DailyTech

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: