FBI onderzoekt onverklaarbare internettermen

De FBI heeft zoveel moeite met het vangen van internetcriminelen, dat de Amerikaanse instantie een lijst heeft opgesteld termen die "vaak op internet worden gebruikt." Maar daarbij zitten enkele termen waar wij bij PCMweb - toch wel enigszins thuis op het internet - nog nooit van gehoord hebben. Want waar staat de afkorting 'PMYMHMMFSWGAD' voor? Of 'IITYWIMWYBMAD'?

Het zijn niet de enige termen die de FBI wil leren kennen. Een rapport dat via de Amerikaanse Patriot Act is bemachtigd door weblog Muckrock laat zien dat de feds een glossy document hebben met niet minder dan 83 pagina's vol 'leet-speak'. De Amerikaanse politie gebruikt het boekwerk om duistere online activiteiten op te sporen.

Straattaal

Nou kan dat best handig zijn. Termen als AFK (Away From Keyboard) en 'crunk' ('crazy drunk') kunnen handig zijn wanneer het agentschap tools gaat gebruiken om onlinegesprekken te monitoren. Bovendien staan er in de documenten talloze termen die niet in het woordenboek staan maar als straattaal worden geschreven, zoals 'hafta' (van het Engelse 'have to') en 'ima' ('I'm going to...).

Onbegrijpelijk

Maar wanneer heeft OOIT iemand de term 'BTDTGTTSAWIO' gebruikt? Ter verduidelijking: die term zou staan voor 'Been there, done that, got the t-shirt and wore it out'. En heb je in een chat ooit terloops 'LLTA' gezegd tegen je gesprekspartner? Dat staat namelijk voor 'Lots and Lots of Thunderous Applause', en de FBI vermoedt dat die term regelmatig in chats wordt gebruikt.

Een paar andere onverklaarbare voorbeelden zijn afkortingen als 'DITYID' (Did I tell you I'm depressed), 'HCDAJFU' (He could do a job for us), en ' WAPCE' (Women are pure concentrated evil). Alle termen zijn nog eens na te lezen in de documenten. Wel goed inzoomen.

Drankje kopen

Oh, en wil je nog weten wat de twee termen uit de introtekst betekenen? Die staan voor 'Pardon me, you must have mistaken me for someone who gives a damn' en 'If I tell you what it means will you buy me a drink?'. Goed opletten dat je die termen dus niet gebruikt, want de FBI heeft je in de gaten!

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: fbi