abonneren

FBI gaat 18 miljoen euro aan bitcoins veilen na oprollen Silk Road

Het Amerikaanse onderzoeksbureau FBI gaat omgerekend achttien miljoen euro aan bitcoins veilen, die de dienst in handen heeft gekregen bij het oprollen van het digitale criminelennetwerk Silk Road.

Preet Bharara, de officieer van justitie in New York, kondigde de veiling aan in een toespraak. Hij maakte bekend dat de bitcoins in beslag zijn genomen na het oprollen van Silk Road in oktober 2013. Silk Road is een verborgen website waar gebruikers anoniem illegale waar als drugs verhandelden zonder dat opsporingsdiensten hier lucht van konden krijgen.

De FBI dook eind 2013 bijna dertigduizend bitcoins op en die worden binnenkort geveild door de FBI, aldus een woordvoerder tegen Forbes. De totale waarde van de bitcoins staat momenteel op ongeveer achttien miljoen euro.

Wanneer de bitcoins worden geveild is nog niet duidelijk, maar zeker is dat de veiling de bitcoin-koers flink kan beïnvloeden. Omdat er geen toezichthouder is op de digitale valuta is de waarde volledig afhankelijk van vraag en aanbod. 

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: