abonneren

Favicon Generator - pictogrammetje voor uw website

Favicons kunnen voor verschillende doeleinden gebruikt worden. U kunt een favicon niet alleen als pictogrammetje voor uw website tonen in de adresbalk van de browser, maar ze kunnen ook gebruikt worden voor applicaties die op uw computer draaien.Elke favicon heeft de bestandsextensie .ico. Het maken van een favicon kon voorheen lastig zijn, maar er is nu de site GenFavicon.com.
De site maakt het genereren van een favicon zó makkelijk dat zelfs de beginnende webbouwer nu eigen pictogram voor zijn website kan hebben. De site maakt gebruik van de Ajax-technologie waardoor de pagina nooit helemaal opnieuw ingeladen hoeft te worden.

Om een eigen favicon te maken, moet u vier stappen doorlopen: U moet naar een afbeelding (gif, jpg of png) bladeren op uw computer, of een link naar de afbeelding op het internet opgeven. Vervolgens
moet u een uitsnede van de afbeelding maken, daarna geeft u de grootte op van de favicon (16 bij 16 is de standaard voor webicons)
en tenslotte bekijkt u een voorbeeld van de favicon en downloadt u deze naar uw computer.

Het enige nadeel van GenFavicon is dat het geen transparant pictogram kan genereren.

www.genfavicon.com

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Website, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord