abonneren

Facebook wereldwijd kort offline

Facebook is deze ochtend iets langer dan een half uur onbereikbaar geweest. De website ging rond 07.30 offline voor gebruikers van over de hele wereld. Ook Instagram was tijdelijk offline.
Inmiddels heeft het bedrijf gezegd dat de storing komt doordat de site een update uitvoerde op de servers. Daardoor ging niet alleen Facebook offline, maar ook Instagram. Dat werd in 2013 door Facebook overgenomen en loopt sindsdien op diens servers.

Zeldzaam

Het komt niet vaak voor dat Facebook kampt met zulke grote storingen. De laatste grote storing van het bedrijf vond plaats in juni 2014, toen de site ruim een uur onbereikbaar was. Inmiddels is de site weer online, na een downtime van zo'n 39 minuten.

Oorzaak

Er was even verwarring over de oorzaak van de storing. Tegelijk met Facebook ging namelijk ook dating-app Tinder tijdelijk offline, terwijl die diensten niets met elkaar te maken hebben. Het leek er daarom even op dat er sprake zou zijn van een aanval. Die werd op Twitter al geclaimd door een hackersgroep LizardSquad, maar dat nam niemand echt serieus. Het is niet bekend waar de Tinder-storing vandaan kwam.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: offline