abonneren

Facebook vraagt leden mening gebruiksvoorwaarden

De sociale netwerkdienst Facebook wil een nieuw debacle voorkomen en heeft aan zijn leden gevraagd om te helpen een nieuw beleid voor de dienst op te stellen.Facebook heeft nieuwe richtlijnen opgesteld die de netwerkdienst transparanter en meer open naar zijn leden moet maken. Mark Zuckerberg, de CEO van Facebook, heeft twee conceptdocumenten gepubliceerd waarin hij de toekomst van zijn netwerkdienst beschrijft en de bijbehorende beleidsaanpassingen die daarvoor nodig zijn. De nieuwe "Facebook Principles" zijn de basis voor Facebooks kijk op privacy en de controle van informatie.
In de "Statement of Rights and Responsibilities" staan de richtlijnen waar Facebook zich operationeel aan zal houden.

Alle leden van Facebook kunnen beide documenten inzien en er feedback op geven. Facebook zal de mening van de leden meenemen in zijn keus welke richtlijnen en beleidsaanpassingen het zal implementeren. Ook bij toekomstige aanpassingen en beleidswijzingen zal Facebook dit democratische model hanteren.

Facebook staat open voor de feedback van zijn leden nadat vorige week duizenden leden kwaad werden toen de netwerkdienst een aantal beleidswijzigingen doorvoerde waardoor het eigenaar werd van alle content op de site, ook de persoonlijke data van leden en zelfs wanneer ze hun account stopzetten. Facebook draaide de nieuwe beleidsaanpassingen snel terug en besloot om zijn leden voortaan meer te betrekken bij nieuwe gebruiksvoorwaarden.

In de nieuwe gebruiksvoorwaarden staat expliciet vermeld dat alle leden de ultieme control behouden over hun persoonlijke data en alle content die ze naar de site uploaden, inclusief foto's, tekstberichten en videofilmpjes. Eén van de tien nieuwe rechtlijnen is dat leden eigenaar zijn van hun informatie zijn en de vrijheid hebben om deze informatie overal mee naar toe te nemen. De nieuwe "Statement of Rights and Responsibilities" vervangt de oude gebruiksvoorwaarden en vertaalt de nieuwe rechtlijnen naar concrete regels.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie