abonneren

Facebook voor het eerst winstgevend

Facebook heeft een belangrijk persbericht de deur uitgedaan: voor het eerst in de geschiedenis van het bedrijf heeft de sociale netwerksite meer geld binnengehaald dan het heeft uitgegeven. Met andere woorden: Facebook is nu eindelijk winstgevend.Hoewel Facebook etterlijke miljarden waard is, heeft de site nooit winst gedraaid. Dat de site nu toch ineens winst heeft behaald is een verrassing, ook voor Facebook zelf. Dat verwachtte namelijk pas volgend jaar zijn eerste winstgevende kwartaal te halen.
Winst is belangrijk om een degelijke, onafhankelijke dienst te kunnen blijven garanderen, aldus CEO Zuckerberg.

De term 'winstgevend' moet wel met een korrel zout genomen worden, want het gaat niet om de normale definitie van het woord. Volgens de officiële berekeningen moeten er nog belastingen, achterstallige rekeningen en accountingkosten betaald worden. Toch geeft het een duidelijke indicatie dat Facebook op de juiste weg zit.

Facebook heeft in zijn vijfjarig bestaan al meer dan $600 miljoen aan investeringen binnen weten te slepen. De huidige waarde van het bedrijf wordt rond de $10 miljard geschat. Facebook heeft wereldwijd zo'n 300 miljoen gebruikers.

Digital Trends

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: