abonneren

Facebook-virus nu ook op andere social network-sites

Koobface, zo heet de worm waardoor gebruikers van Facebook sinds halverwege dit jaar geplaagd worden. Maar dit 'Facebook-virus', zoals het in de volksmond heet, verspreidt zich nu ook naar andere social networksites.Ook Bebo, MySpace, Friendster, MyYearbook en Blackplanet lijken intussen met besmettingen te kampen te hebben.

Wanneer een pc eenmaal met Kookface besmet is, laat het virus spamberichten achter op de profielpagina's van mensen uit de vriendenlijsten. "Ben jij dat?" en "Haha, dat je in die verborgen camera-truc bent getrapt!" staat er ondermeer te lezen. Op de link klikken leidt naar een fake pagina met video's, waarvoor eerst een player gedownload moet worden.

De verspreiding van malware via social network-sites gaat in 2009 een grote vlucht nemen, voorspellen onderzoekers. Mensen zijn de afgelopen jaren als het ware 'getraind' om verdachte links en attachments in hun e-mails te negeren. Maar op een social network-site zijn ze minder op hun hoede, omdat ze de mensen op hun vriendenlijst vertrouwen.

Geschreven door: Annemarie Korevaar op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie