abonneren

Facebook verwijdert gebruikers met rare namen

Nadat ze hun hele jeugd zijn gepest, worden mensen met een rare naam nu ook weggepest door Facebook. De sociale netwerkdienst heeft alle accounts van gebruikers met een rare naam offline gehaald.Facebook heeft de accounts offline gehaald zonder vooraf een waarschuwing te geven. Een rare gebruikersnaam wordt pas weer goedgekeurd wanneer de gebruiker officieel bewijs heeft dat hij of zij in het echte leven zo heet.

Het account van de Australische gebruikster Elmo Keep werd offline gehaald omdat Facebook niet geloofde dat het haar echte naam was. Keep kreeg van Facebook te horen dat ze voor het leven verbannen is omdat ze de regels heeft overtreden door een valse naam op te geven. Andere gebruikers wiens accounts door Facebook zijn verwijderd wegens hun rare naam zijn Jon Swift, Hiroko Yoda, Steve Webb, Beta Yee, en Rowena Gay. Indien u een achternaam heeft dat lijkt op " podcast", "beaver", "jelly", "beer" en "duck" dan is de kans groot dat Facebook uw account heeft verwijderd.

Mevrouw Keep is een freelance docent en ze gebruikt de netwerkdienst om zakelijke opdrachten binnen te halen. Wrang is dat Keep niet alleen lesgeeft, maar ook bedrijven adviseert hoe ze sociale netwerkdiensten voor zakelijke doeleinden kunnen gebruiken. Sommige online vrienden en kennissen merkten dat Keeps account was verwijderd en dachten dat ze overleden was.

Toen Keep bij Facebook informeerde waarom haar account zo maar was verwijderd, kreeg ze te horen dat het om "veiligheidsredenen" was. Blijkbaar was Facebook bang dat iemand met haar naam online aanvallen zou uitvoeren op onschuldige Facebook-gebruikers. Nadat mevrouw Keep een kopie van haar paspoort en rijbewijs had doorgefaxt, kreeg ze haar account weer terug.

De ironie is dat mensen met een rare naam nu een valse naam moeten opgeven willen ze een account op Facebook kunnen aanmaken.


Bron: AP

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: