Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord
abonneren

Facebook treedt strenger op tegen applicaties

Facebook heeft een einde gemaakt aan een aantal iPhone-applicaties. Het gaat hierbij vooral om applicaties die duidelijk inbreuk maken op de naam of het logo van Facebook. Een duidelijk beleid in de aanpak is echter niet te bekennen.Ontwikkelaar Chris Diskin van Emoti for Facebook kreeg een mail van Apple, waarin hem duidelijk gemaakt werd dat hij contact moest opnemen met Facebook.
Helaas gaf deze geen antwoord en gooide zijn applicatie uit de App Store. Wie de applicatie al op zijn iPhone heeft staan, krijgt geen toegang meer tot Facebook. Diskin heeft zijn applicatie opnieuw ingediend onder de naam Emoti.

Ook iLoader, dat het mogelijk maakt meerdere foto's tegelijkertijd te uploaden naar Facebook, heeft een corrigerende tik gekregen van Facebook. De ontwikkelaar beweert nooit iets van Facebook gehoord te hebben en geen antwoord te krijgen op contact van zijn kant uit. De ontwikkelaar heeft het logo van zijn applicatie aangepast en een nieuwe versie ingediend bij Apple.

Vreemd genoeg is de meest voor de hand liggende kandidaat, Focus for Facebook, nog wel steeds in de App Store te vinden. Deze applicatie gebruikt de naam én het logo van Facebook, maar de ontwikkelaar heeft geen indicatie dat Facebook ontevreden is. Facebook zelf zegt dat het afsluiten van dit soort applicaties 'slechts een kwestie van tijd is'.

The Register

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

dinsdag 16 januari

donderdag 30 november

Laatste reactie