abonneren

Facebook stopt met ontwikkeling eigen internet-satelliet

Facebook stopt met de ontwikkeling van een eigen satelliet, waarmee het bedrijf gratis internet over de wereld wil verspreiden. De 500 miljoen dollar die de kunstmaan zou kosten was toch iets te duur voor het sociale netwerk.

Dat meldt website The Information op basis van bronnen binnen het satellietproject. Facebook wilde graag een eigen geostationaire satelliet bouwen, waarmee het bedrijf goedkoop of zelfs gratis internet wil aanbieden aan derdewereldlanden.
 

Internet.org

Facebook is van plan over een paar jaar een groot globaal dekkend internetnetwerk op te bouwen. Internet.org, zoals het initiatief heet, moet vooral mensen in derdewereldlanden bereiken. Die kunnen via Facebooks internet een aantal apps gebruiken, waaronder uiteraard die van het sociale netwerk zelf.
 

Te duur

Het zelf ontwikkelen en lanceren van een satelliet kost zo'n 500 miljoen dollar. Het zou daarbij bovendien gaan om de eerste satelliet, maar er zijn er meerdere nodig om een groter gebied van internet te voorzien.
 

Huren

Facebook kijkt nu naar de mogelijkheid om een satelliet te kopen van een ander bedrijf, of er één te huren. Mark Zuckerbergs bedrijf is niet het enige dat in de markt van 'gratis' internet stapt: Ook Google wil met speciale weerballonnen proberen een internetnetwerk te bouwen.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: internet.org

Laatste reactie