Facebook negeert avances Google

Sergey Brin, één van de oprichters van Google, wil graag met Facebook praten over een mogelijke samenwerking of zelfs een overname, maar het sociale netwerk wil niet ingaan op Google's avances."Wanneer ze naar ons toekomen dan zijn we natuurlijk bereid om met ze te praten, maar volgens mij kunnen ze heel goed zelf een succesvol bedrijf opbouwen," aldus Brin.

Het ledental van Facebook is in de afgelopen tijd gigantisch gestegen. In een aantal weken nam het ledental toe van 24 miljoen naar 29 miljoen. Ter vergelijking, concurrent MySpace heeft 60 miljoen Amerikaanse leden en 90 miljoen internationale leden.

Facebook begon in 2004 als een site speciaal voor studenten verbonden aan de prestigieuze Hardvard universiteit. Sinds mei heeft de site zijn deuren opengezet voor leden van alle leeftijden en opleidingsniveaus.

Facebook-oprichter Mark Zuckerberg heeft meerdere malen laten weten dat hij van Facebook een onafhankelijk bedrijf wil maken. In mei kondigde hij aan dat het Facebookplatform opengesteld wordt voor externe ontwikkelaars zodat deze externe applicaties voor de site kunnen ontwikkelen.

Zuckerberg is op zoek naar geld om Facebook verder te kunnen ontwikkelen. Op dit moment experimenteert Facebook met online advertenties en waarschijnlijk is dit een voorbode dat Zuckerberg zijn bedrijf naar de beurs wil brengen.

Niet alleen Google is geïnteresseerd om Facebook over te nemen. Ook Microsoft is een potentiële koper. Microsoft levert nu al advertentiediensten aan Facebook en de softwaregigant wil zijn positie op het internet versterken om beter te kunnen concurreren met Google.

De goudkoorts rondom Facebook wordt onder andere veroorzaakt door het succesverhaal van MySpace. Toen News Corp. de site in 2005 kocht was het $580 miljoen waard. Analisten op Wall Street denken dat de site nu meer dan $10 miljard waard is.

Toen er aan Brin gevraagd werd of sociale netwerken een gevaar vormen voor Google antwoordde hij dat deze sites inderdaad heel veel content creëren. Maar meer content betekent dat meer mensen ernaar op zoek gaan, wat weer goed is voor Google.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: