abonneren

Facebook meest gezocht in Google

Facebook is het afgelopen jaar de meest gezochte zoekopdracht op Google in Nederland. Hiermee passeert Facebook Hyves, die voorheen de Nederlandse lijst van meest gebruikte zoektermen aanvoerde.

Dit blijkt de jaarlijks door Google samengestelde lijsten met overzichten van de meest gebruikte zoektermen bij de Google zoekmachine. Deze jaarlijkse overzichten publiceert Google onder de naam Zeitgeist.

Veel mensen vinden het makkelijker om een site die ze willen bezoeken in te typen in Google dan direct de juiste url te gebruiken. Dit maakt dat veel bezochte sites bovenaan staan. De top vijf zoektermen in Nederland in 2011 is:

1.       Facebook
2.       YouTube
3.       Hyves
4.       Online
5.       Google

De Zeitgeist lijsten worden samengesteld door een analyse van de zoekopdrachten die op de Google Zoekmachine worden ingetypt.

Niet verbazend is dat de Royal Wedding van Prins William en Kate Middelton hoog scoort in Engeland en bij ons in Nederland in de categorie huwelijk.

Bij de snelle stijgers vinden we veel technologie en internet gerelateerde zoekwoorden: Spotnet, iPhone 5, iPad2, Samsung Galaxy 2 en Wordfeud.

De Zeitgeist-lijsten komen vandaag online. Bekijk ze zelf!

 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord