abonneren

Facebook kondigt nieuws-applicatie Paper aan

Het sociale netwerk Facebook heeft voor zijn Amerikaanse gebruikers een nieuwe applicatie aangekondigd. Met Paper kunnen Facebookers een overzicht van hun tijdlijn bekijken in een tijdschrift-achtig ontwerp. De applicatie moet hiermee de concurrentie aangaan met apps als Flipboard en Google Currents.

De sociale netwerksite noemt Paper een applicatie waarin niet alleen de tijdlijn in het volledige scherm van iOS-apparaten wordt getoond, maar waarmee de gebruiker ook kan kiezen uit een aantal thema’s. Het gekozen thema bepaalt wat voor soort nieuwsberichten de app laat zien. Zo kan de gebruiker bijvoorbeeld kiezen tussen sport, fotografie, wetenschap en voeding.

Nadruk op beeld

Paper legt hierbij voornamelijk de nadruk op foto’s en video, vergelijkbaar met applicaties als Flipboard en Google Currents. Navigeren door de app gaat door middel van vingerbewegingen, zoals ook in de onderstaande video wordt getoond. Door te knijpen kan ingezoomd worden op foto’s. Zie je een leuk artikel of interessante foto op Paper, dan kun je daar meteen op reageren.

Alleen in Amerika

Volgens Facebook komt Paper op 3 februari uit voor iOS-apparaten. Vooralsnog is niet bekend op Paper ook buiten de Verenigde Staten uit gaat komen. Ook is onbekend of er een versie van de app voor Android en Windows Phone in de maak is. 

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: