abonneren

Facebook in 2012 naar de beurs

Facebook bereidt zich voor op een beursgang in 2012. Het bedrijf hoopt hiermee 10 miljard dollar binnen te halen.

Dit meldt de Wall Street Journal. De waarde van het bedrijf zou met een dergelijke opbrengst op 100 miljard dollar worden geschat. Facebook heeft naar eigen zeggen momenteel wereldwijd 800 miljoen leden. Winstcijfers publiceert Facebook niet, maar kenners gaan uit van een nettowinst van 1 miljard dollar per jaar. De beursgang wordt verwacht tussen april en juni 2012.

Het beursklimaat voor een gang naar de beurs van internetbedrijven is niet onverdeeld gunstig. De laatste grote beursgang van internetadverteerder Groupon was redelijk succesvol, maar de koers van het aandeel Groupon is momenteel $20 lager dan de uitgifteprijs. Het is dus de vraag of de kopers van de aandelen er nu erg blij mee zijn.

 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord