abonneren

Facebook haalt zich woede van gebruikers op de hals

Facebook heeft de laatste tijd steeds meer problemen om zijn gebruikers tevreden te houden. Het bedrijf heeft de laatste tijd een hoop accounts gesloten, soms met goede reden en soms niet. Gebruikers die geen idee hebben waarom hun account afgesloten werd zijn woedend om de ondoorzichtigheid van Facebook.Het gebeurt steeds vaker dat een gebruiker wil inloggen en ineens een melding krijgt dat het account uitgeschakeld is. Daarmee is de toegang tot de site en de persoonlijke gegevens afgesloten. Facebook geeft meestal niet eens een waarschuwing vantevoren.
Vervelender is dat de klantenservice, die alleen via e-mail bereikt kan worden, het zo druk heeft dat er ook vaak geen antwoord gegeven wordt op vragen over deze kwestie.

Het resultaat is dat gebruikers steun gaan zoeken bij elkaar. Zo zijn er veel discussies te vinden op de site Satisfaction, die blij is met de vele boze bezoekers. Zo is te lezen dat Facebook zonder meer toegeeft aan de eisen van overheidsinstanties en accounts zonder pardon afsluit. Slechts weinig mensen krijgen uiteindelijk de mogelijkheid hun gegevens veilig te stellen. Onder de redenen die Facebook geeft om accounts af te sluiten zijn het opgeven van een valse naam, het posten van 'aanstootgevende' informatie, het lid zijn van teveel gebruikersgroepen, het versturen van teveel berichten, het 'poken' van teveel mensen of te vaak eenzelfde bericht versturen.

TechCrunch

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord