abonneren

Facebook geeft anti-Google-actie toe

Facebook heeft toegegeven een pr-bedrijf ingehuurd te hebben om de zwakke plekken in Google’s privacybeleid aan het licht te brengen. Wel ontkent Facebook een lastercampagne tegen Google te willen voeren.

Deze actie is ondertussen uitgegroeid tot een schandaal. Het betreffende pr-bureau heeft toegegeven dat het de bedoeling was om de belastende informatie aan de media beschikbaar te maken en zo de publiciteit hierover aan te jagen. Toen gerenommeerde bloggers die door het bureau werden benaderd erachter kwamen wie er achter de informatie zit en weigerden hierover te schrijven, heeft het pr-bureau de opdracht snel teruggeven. Het bureau legt de verantwoordelijkheid voor de campagne bij Facebook.

Het gewraakte verhaal gaat over de vermeende privacyschendingen bij gebruikers van Google’s Social Circle. Dit is een tool waarmee Gmail-gebruikers meer informatie over contacten verzamelen, die onder andere van sociale media-sites zoals Facebook afkomstig is.

Het gaat Facebook er uiteindelijk voornamelijk om dat Google hun data gebruikt. Dit wordt ingegeven door de angst voor de plannen van Google om met eigen sociale media-toepassingen te komen.

Via: Neowin

 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord