abonneren

Facebook gaat Twitter achterna met microbloggen

Facebook gaat steeds meer de concurrentie aan met Twitter. De sociale netwerksite heeft al eerder geprobeerd Twitter op te kopen, maar deze weigerde. Nu integreert Facebook soortgelijke functionaliteit zelf in de site.Facebook wordt zodanig aangepast dat de homepage niet langer de normale 'news feed' weergeeft, maar een stream met alle posts van vrienden, inclusief links, foto's, video's en statusupdates.De updatefrequentie wordt ook gewijzigd, van elke 10 minuten naar realtime. Gebruikers kunnen de livestream filteren, zodat ze alleen relevante informatie te zien krijgen.

De limiet van het aantal vrienden is verdwenen. Voorheen was er een maximum van 5000 vrienden, maar teveel gebruikers liepen tegen deze limiet aan.

Als laatste heeft Facebook wijzigingen doorgevoerd aan de Pages-sectie, die gebruikt wordt door muzikanten, bedrijven en bekende personen. Vanaf nu zijn dit soort pagina's identiek aan normale profielpagina's.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord