abonneren

Facebook en MySpace slecht voor relatie

Een huwelijkstherapeute uit Oklahoma trekt fel van leer tegen Facebook en MySpace. Volgens haar is inmiddels 40% van alle stellen in haar praktijk relationeel gezien in zwaar weer geraakt door de profielsites.Fritsch ziet veel stellen komen waarvan een van de twee via MySpace of Facebook in contact is gekomen met een oude vlam of jeugdliefde, waarna een affaire ontstond. Wat begint als onschuldig herinneringen ophalen loopt volgens Fritsch regelmatig uit de hand.
"Wanneer je merkt dat je met deze Facebook- of MySpace-vlam dingen deelt die je niet met je partner deelt, of dat je het contact verbergt voor je partner, is de kans dat het uitloopt op een affaire die je relatie kan beschadigen heel groot," aldus de therapeute.

Eerder dit jaar werd al een man veroordeeld voor de - Facebook-gerelateerde - moord op zijn echtgenote. Het stel stevende tegen de zin van de man op een scheiding af en woonde al apart. Toch had hij nog steeds hoop dat het goed zou komen. Tót hij het Facebook-profiel van zijn vrouw zag. Zij had daar namelijk bij Burgerlijke staat ingevuld dat ze single was. Haar echtgenoot werd hier zo woedend over, dat hij naar haar huis stormde, de voordeur forceerde en haar neerstak. Daarna probeerde hij zelfmoord te plegen, maar dat mislukte.

Geschreven door: Annemarie Korevaar op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie