abonneren

Facebook Docs met Microsoft Web Office

Facebook en Microsoft hebben elkaar gevonden in de concurrentie tegen Google. Zo komt Facebook met Facebook Docs. De Microsoft Office Online functionaliteit met een eenvoudige Facebookintegratie.Facebookgebruikers krijgen daarmee de mogelijkheid om officedocumenten te bewerken en online te delen vanaf hun pc of de Mac.
Als de documenten eenmaal op Facebook zijn geupload, werkt het verder op dezelfde manier als met foto's.

De Facebook Docs bèta is gebaseerd op Microsofts Offfice 2010 web apps, en Microsoft Fuse Labs heeft het aan Facebook gekoppeld. Verwacht wordt dat vooral studenten en jongeren van deze nieuwe fucntionaliteit gebruik zullen maken. Het voordeel voor Microsoft is dat ze er 400 miljoen potentiele gebruikers voor hun online web apps bijkrijgen. Dit is een goede start in de competitie met Google Docs.

Facebook Docs bevindt zich nog in het bètastadium. Het is niet precies bekend welke functionaliteit het precies zal gaan bieden. Uiteraard zullen de Microsoft Office web apps ook buiten Facebook voor iedereen beschikbaar komen. Toch kan de combinatie voor Facebookgebruikers aantrekkelijk zijn.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord