abonneren

Facebook voor de rechter om scannen privéberichten gebruikers

Facebook moet voor de rechter verschijnen vanwege het scannen van privéberichten van haar gebruikers. Websites die in privéberichten werden genoemd, werden automatisch geliked om zo meer adverteerders naar het sociale netwerk te trekken.

Facebook scande automatisch privéberichten van haar gebruikers op zoek naar weblinks. Daarna werden deze websites automatisch geliked en het totaal aantal likes voor die site automatisch en zonder medeweten van de Facebookgebruiker verhoogd. Hierdoor wordt het voor adverteerders aantrekkelijker om op Facebook te adverteren.

Volgens Facebook valt het scannen van privéberichten onder een uitzondering in de wet Electronic Communications Privacy Act, een wet die er normaal gesproken voor zorgt dat internetproviders en overheden bij verdacht verkeer mogen ingrijpen.

Door de automatische likes toe te voegen aan de websites die in privéberichten staan, kon Facebook op maakt gemaakte advertenties tonen op de Facebookpagina van gebruikers waarvan de berichten waren gescand. Volgens een van de aanklagers wordt hiermee de federale wet en de wet van de staat Californië overtreden. 

Nog steeds scannen

Alhoewel Facebook sinds oktober 2012 gestopt is met het automatisch scannen en liken van pagina's in privéberichten, scant het bedrijf nog wel steeds dergelijke berichten. Naar eigen zeggen is dat om ze te controleren op de aanwezigheid van malware en spam.

Bron: Recode

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: Scannen, privéberichten

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord