abonneren

ExpressCard krijgt snelheidsupdate naar 5 Gbps

ExpressCard, de mobiele kruising tussen pci-express en usb, heeft een update gekregen. De nieuwe standaard is tien maal zo snel als voorheen. Volgens de overkoepelende organisatie, PCMCIA, is de maximale doorvoersnelheid van ExpressCard nu opgerekt naar 500 MB/s.De hogere bandbreedte is vooral welkom voor solid state drive-technologie. De eerste ExpressCard-producten die gebruik kunnen maken van de hogere bandbreedte moeten al in 2010 gereed zijn.Om de bandbreedte van ExpressCard met een factor tien te verhogen, wordt er gebruik gemaakt van pci-express 2.0 en usb 3.0.
De theoretische bandbreedte is 625 MB/s (5 Gb/s), maar met de overhead van het usb-protocol in het achterhoofd is 500 MB/s realistischer.

TG Daily

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord