abonneren

Explosieve groei Opera Mini

Het gebruik van de Mini-versie van de Opera-browser is explosief gestegen. In maart gebruikten meer dan 23 miljoen mensen Opera Mini; een toename van 12 procent vergeleken met februari en meer dan 157 procent vergeleken met maart vorig jaar.Gebruikers bekeken in maart met Opera Mini meer dan 8,6 miljard webpagina's. Dit is een stijging van 17,4 procent vergeleken met de maand daarvoor. Vergeleken met maart 2008 is het aantal pageviews gestegen met 255 procent. De groei in dataverkeer is ook opmerkelijk. In maart verwerkte Opera Mini 148 miljoen Megabytes aan data.
Dit is een toename van 19,3 procent vergeleken met februari. Opera Mini maakt de data die het verwerkt gemiddeld 90 procent kleiner. Indien de browser dit niet zou doen dan zouden gebruikers in maart in totaal 1,4PB aan data hebben vestuurd. Vergeleken met maart 2008 is het dataverkeer gestegen met 319 procent.

Vooral Nigera is massaal overgestapt naar Opera Mini. Nigera heeft daarmee Duitsland uit de top 10 gestoten. Ook in Zuid-Amerika doet Opera Mini het goed. In Chili nam het aantal gebruikers met 3.200 procent toe vergeleken met vorig jaar. Het aantal webpagina's dat Chilenen bekeken met Opera Mini steeg met 26.000 procent.

Uit de cijfers blijkt dat smartphones steeds meer de plek innemen van desktop-pc's als het apparaat waar het merendeel van de mensen mee websurft. Veel mensen in ontwikkelingslanden kunnen geen pc betalen, maar hebben wel een mobiele telefoon met internetmogelijkheden.


Bron: www.opera.com/smw

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: