abonneren

Ex-Intel-medewerker steelt bedrijfsgeheimen

Een voormalig Intel-werknemer die nu voor AMD werkt is aangeklaagd wegens schending van bedrijfsgeheimen. De aangeklaagde, Biswamohan Pani, had meer dan 100 pagina's aan Intel-documenten waarvan 13 als 'top secret' bestempeld, op zijn huisadres liggen.De documenten die Pani meegenomen had bevatten informatie over toekomstige cpu-ontwerpen en vertegenwoordigen een waarde van meer dan $1 miljard aan research-and-development-kosten.
Pani nam in mei 2008 zijn ontslag en zou tot 11 juni blijven werken bij Intel. Vanaf 2 juni begon hij echter al aan zijn nieuwe baan bij AMD, nog steeds in het bezit zijnde van een Intel-laptop met toegang tot het interne Intel-netwerk.

Tijdens een huiszoeking vond de FBI acht verschillende documenten metn de classificatie 'secret', 'top secret' en 'confidential'. De FBI gaat er van uit dat AMD de werknemer niet om deze informatie gevraagd heeft en zelfs niet op de hoogte was van deze documenten. Pani zelf claimt dat hij de documenten gebruikte om zijn vrouw bij een project te helpen. Pani's vrouw werkt inderdaad bij Intel, maar volgens Intel zelf zijn de documenten niet relevant voor de werkzaamheden van zijn vrouw.

Pani moet nu voor de rechtbank verschijnen en kan voor tientallen jaren achter de tralies belanden wanneer de jury hem schuldig acht aan alle aanklachten.

DailyTech

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord