abonneren

Ex-Gamespot-werknemers starten encyclopedie

Het afgelopen halve jaar is Gamespot veelvuldig in het nieuws geweest: een groot aantal van de vaste redacteuren stapte op na het gedwongen ontslag van één van de veteranen. De redacteuren hebben hun koppen bij elkaar gestoken. Het resultaat: GiantBomb, een gamersencyclopedie.Op 28 november 2007 werd redacteur Jeff Gerstmann ontslagen, na tien jaar trouwe dienst. De reden? Een review van Kane & Lynch, waarin de game als 'matig' beoordeeld werd.
Helaas voor Gerstmann bleek de uitgever van de game, Eidos Interactive, een belangrijk adverteerder op Gamespot te zijn en eiste de uitgever van de hoofdredacteur dat er iets aan deze review gedaan zou worden. Het ontslag van Gerstmann volgde al snel.

Na het ontslag van Gerstmann volgde een rumoerige periode, waarin zo goed als alle oudgedienden van Gamespot hun ontslag indienden. Deze oudgedienden slaan nu terug met een nieuwe site, GiantBomb. Deze site biedt zowel redactionele inhoud als een user-generated database over alles wat maar met gaming te maken heeft. Gebruikers krijgen van GiantBomb de mogelijkheid professionele entries te maken, en administrators hebben uiteindelijk het laatste woord.

Het team achter GiantBomb zal zich alleen richten op de meest belangrijke ontwikkelingen in de gamesindustrie, als toevoeging op de encyclopedie. Met de site hopen de redacteuren een definitief naslagwerk voor elke game op de markt in handen te hebben. Of de site zich staande zal weten te houden tegen concurrenten als Kotaku, IGN en Gamespot zelf moet nog bezien worden.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie