abonneren

Everex gaat concurrentie met Asus EEE-pc aan

Er lijkt een nieuwe speler zich te gaan storten op de goedkope notebookmarkt. Budget-pc-fabrikant Everex wil zijn Cloudbook voor dezelfde prijs als de Asus EEE gaan verkopen, maar de machines met betere hardware uitrusten.De Asus EEE heeft meerdere concurrenten, waaronder Intel's Classmate en de OLPC. Maar waar Asus zich onderscheidt is dat het de EEE ook in 'ontwikkelde' landen aanbiedt. Everex ziet hier genoeg ruimte op de markt om zijn eigen, concurrerende oplossing aan te gaan bieden. Een speciale low-cost notebook met de naam Cloudbook zou de concurrentie met de EEE aan moeten gaan.
Onbevestigde berichten spreken over een 7-inch scherm, 30 GB harde schijf en 1.2 GHz VIA C7 ULV-processor. Daarmee zou de machine krachtiger zijn dan de EEE.

Everex staat in Amerika al bekend voor zijn goedkope pc's: in WalMart-winkels wordt de gPC verkocht voor ongeveer $200. Deze pc is uitgerust met een speciale Google-versie van Linux, gOS. De Cloudbook zal vermoedelijk hetzelfde besturingssysteem meekrijgen.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie