abonneren

Europese Unie positief over open-source

De Europese Unie is klaar met zijn eindrapport waarin in kaart is gebracht wat de effecten zijn wanneer Europa zou overgaan op open-source software. En de conclusie is slecht nieuws voor Microsoft. Volgens de data in het rapport - dat afkomstig is van zes EU-organisaties in verschillende EU-landen - is het op de lange termijn veel goedkoper om open-source software te gebruiken.

Op korte termijn maken organisaties extra kosten met het uitrollen van de software maar deze kosten zijn maar tijdelijk en kunnen in één jaar worden weggeschreven. De kosten worden voornamelijk gemaakt door het geven van extra trainingen. De productiviteit van werknemers die OpenOffice gebruiken verschilt amper met werknemers die Microsoft Office gebruiken.

Het rapport adviseert organisaties verder te kijken dan hun neus lang is wanneer ze commerciële software moeten updaten of vervangen. Het is dan geen slecht idee om ook te kijken of er open-source alternatieven zijn.

In het rapport staat wel één nadeel wanneer er open-source software wordt gebruikt. Een werknemer kan zich ondergewaardeerd voelen omdat hij ziet dat zijn werkgever hem goedkope software geeft. Dit probleem is echter gemakkelijk op te lossen door goede trainingen te geven en de werknemer af en toe een schouderklopje te geven.


Meer informatie: EU eindrapport (pdf)

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord