abonneren

Europese top Google bevestigt Google Phone

De topvrouw van Google Spanje heeft bevestigd dat Google werkt aan de ontwikkeling van een mobiele telefoon. Isabel Aguilera zei tegen de Spaanse website Noticias.com dat egineers bij Google een gedeelte van hun tijd werken aan een mobiele telefoon.Amerikaanse woordvoerders van Google proberen al maanden de geruchten over een Google Phone de kop in te drukken.
Google heeft nooit een officiële reactie gegeven op de toenemende geruchtenstroom.

Vorige maand nog schreef Simeon Simeonov van het bedrijf Polaris Venture Partners op zijn weblog dat hij van insiders had gehoord dat de Google Phone een BlackBerry-achtig apparaat met C++ als zijn basis en dat het VoIP-mogelijkheden zal hebben. Andere geruchten waren er over een mogelijke samenwerking tussen Google en Samsung voor het ontwikkelen van een mobiele telefoon met de codenaam ‘Switch'. Samsung en Google gingen niet in op de geruchten maar maakten wel bekend dat ze mobiele versies van Google Search, Google Maps en Gmail gaan bundelen en aanbieden op bepaalde mobiele telefoons van Samsung.

De geruchten worden verstrekt doordat Google Andy Rubin, de oprichter van mobiele-telefoonfabrikant Android, in dienst heeft genomen en recentelijk Reqwireless, een ontwikkelaar van mobiele applicaties, en Skia, een bedrijf dat als eerste een mobiele grafische engine heeft ontwikkeld die 2D-afbeeldingen op handhelds kan renderen, heeft overgenomen.


Bron: www.noticias.com

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie