abonneren

Europese monitormarkt blijft krimpen

De verkoop van computermonitoren is het afgelopen kwartaal opnieuw gekrompen. Zo is de verkoop in EMEA met 21% gedaald, ten opzichte van het voorgaande kwartaal. Per jaar bekeken is de verkoop van 8,9 miljoen stuks een daling van 24 % ten opzichte van vorig jaar.Volgens marktonderzoeker Meko is de verkoop van monitoren in EMEA (Europa, Midden Oosten en Afrika) daarmee terug op het niveau van het jaar 2000. Door de moeilijke financiële situatie in Oost Europa en geen groei in het Midden Oosten en Afrika, waren de verkopen in lijn met de verwachtingen.

Het best verkocht worden de 19-inch breedbeeldmonitoren met een marktaandeel van 30,5 procent. De 22- en 23-inch lcd-monitoren vertonen een lichte stijging in het laatste kwartaal. De grootste terugval zit bij de 17-inch 5:4 formaat schermen die met 5% zijn gedaald tot 10,5 %, terwijl de verkoop van traditionele 19-inch monitoren nog 2% stijgt tot 18% van de markt.

Alleen Viewsonic en Iiyama weten nog hun verkopen te laten groeien, terwijl Asus de grootste verliezer is. De top vijf in het tweede kwartaal bestond uit Samsung (22,9%), LG (16,5%) en Acer (15,5%) op de derde plaats. Daarna komen HP met 12,2% en Dell met 9,2% marktaandeel.

Niet heel verwonderlijk groeit de verkoop van grote schermen ten koste van de kleinere schermen. De terugval in verkopen is een gevolg van verminderde vraag en niet van een tekort aan aanbod.

Via: TG Daily

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord