abonneren

Europese lancering Playstation 3 op 23 maart

Op 23 maart aanstaande kunnen gamers in Europa eindelijk zien of de Playstation 3 alle hype waard was.
Terwijl Japanse en Amerikaanse gamers al sinds november vorig jaar met Sony's next-gen console kunnen spelen, moesten Europese, Afrikaanse en Australische gamers geduldig hun beurt afwachten.

Sony kondigde afgelopen september aan dat de Europese lancering van de PS3 was uitgesteld tot maart dit jaar. Sony ondervond problemen met de productie van de blauwe laser-diodes. Deze problemen zijn nu opgelost en Sony heeft direct de productie van de PS3 verhoogd zodat de rest van de wereld eindelijk de console kan kopen.

Sony maakt meer dan een miljoen 60GB PS3's beschikbaar voor Europa. De console gaat 599 euro kosten. Later dit jaar zal Sony de 20GB-variant in Europa uitbrengen indien de vraag hoog genoeg is. Gelijk met de lancering worden er ook 30 games uitgebracht, waaronder de hitgames Resistance: Fall of Man, Motorstorm, Formula One Championship Edition en Ridge Racer. Via het Playstation Network kunnen gamers nog eens Gran Turismo HD Concept, Tekken: Dark Resurrection en een groot aantal puzzelgames downloaden.

Het is voor Sony te hopen dat het uitstel van zijn console er niet voor heeft gezorgd dat Europese gamers hun geld al besteed hebben aan een Wii of een Xbox 360. Deze consoles zijn al een paar maanden te koop in Europa en de vraag is of Europese gamers nog wel zitten te wachten op de PS3. Veel Europese gamers zijn ook nog eens diep teleurgesteld in Sony omdat het bedrijf de console eerder uitbracht in Japan (100 miljoen potentiële klanten) en de VS (300 miljoen potentiële klanten) en Europa (met 500 miljoen potentiële klanten) in de steek liet.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: