abonneren

Europese Commissie wil internetvideo reguleren

De Europese Commissie bespreekt een wetsvoorstel waarin wordt gepleit dat websites met online videofilmpjes en andere 'televisieachtige' online diensten moeten voldoen aan de Europese richtlijnen en standaarden voor televisieprogramma's. Het voorstel is bedoeld voor de bescherming van kinderen en om racistische of andere controversiële videocontent tegen te gaan.Maar sommige Europese lidstaten vinden dat de wet te breed gedefinieerd is.

Indien het wetsvoorstel wordt goedgekeurd dan moeten ook alle websites met amateurfilmpjes een licentie hebben. Shaun Woodward, de Britse minister verantwoordelijk voor media, vindt dit onzin. Een website van een amateur rugbyclub die foto’s en filmpjes van spelers of wedstrijden op de site wil zetten, moet met de nieuwe wet een licentie aanvragen en voldoen aan dezelfde regels als professionele televisieprogramma’s.

Woodward zoekt naar een compromis tussen het wetsvoorstel en de huidige situatie. Hij denkt dat de Europese Commissie opnieuw moet kijken naar wat het allemaal onder het begrip ‘televisie’ laat vallen.


Bron: Times Online

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord