abonneren

Europese Commissie laat aanklacht tegen Apple vallen

De Europese Commissie heeft de antitrust-aanklacht tegen Apple laten vallen. Oorzaak is de veranderde koerswijziging van Apple zelf. Deze heeft een aantal van de restricties omtrent het App Store- en iPhone-beleid laten varen.Apple maakte recentelijk een drastische koerswijziging bekend.
Aanvankelijk werden er strenge eisen gesteld aan de manier waarop applicaties geprogrammeerd moesten worden voor de App Store. Als gevolg hiervan mochten ontwikkelaars onder meer geen gebruik maken van Adobe's Flash-naar-iPhone-compiler. Een combinatie van de aanklacht door de Europese Commissie en een massale overstap van ontwikkelaars naar het Android-platform heeft voor de koerswijziging gezorgd. Ook heeft Apple besloten garantiegevallen op Europees niveau af te handelen, in plaats van landelijk. Dit was het andere punt waarop Apple kritiek had gekregen vanuit de Europese Commissie. Deze toont zich vooralsnog tevreden.

TechEye

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord