Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord
abonneren

Europees parlement verwerpt afsluiten internetters

Het Europees parlement in Straatsburg heeft vanmiddag een wetsvoorstel afgekeurd, waarin onder meer werd geregeld dat internetgebruikers in sommige gevallen zonder tussenkomst van de rechter konden worden afgesloten van het web. Het Europees parlement heeft woensdag het zogenoemde Telecompakket weggestemd. In dit pakket werd onder meer geregeld dat internetters, die tot drie keer toe werden betrapt op het illegaal verspreiden of downloaden van bestanden, zonder tussenkomst van de rechter van internet konden worden afgesloten.
Juist die regeling was een meerderheid van de Europarlementariers een doorn in het oog.
In het oorspronkelijke voorstel van de Europese Commissie was een passage opgenomen om de rechten van de internetters te garanderen door afsluiten alleen toe te staan na tussenkomt van de rechter. De Franse regering dwong een compromis af waarbij rechterlijke bemoeienis werd vervangen door die van een overheidscommissie. Het Europees parlement is nu dus in meerderheid tegen dat compromis.
Het Nee houdt in dat het hele pakket maatregelen op Telecomgebied is weggestemd. Zie ook ons eerdere bericht.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

dinsdag 16 januari

donderdag 30 november

Laatste reactie